در جدیدترین تحقیق بعمل آمده، یکی از سریعترین راههای تشخیص ابتلای فرد به ویروس کرونا میتواند عکسبردای سی تی اسکن ریه و مشاهده بافتهای آسیب دیده باشد. در ادامه با عملکرد مرتبط بلبرینگها در صنعت پزشکی بیشتر آشنا شوید.
عموماَ تجهیزات و دستگاههای پزشکی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند، ابزارهای کمک-درمانی (سوند، دستگاه ضربان ساز، لنزهای تماسی و غیره) و ابزارهای تشخیصی (عکسبرداری با اشعه ایکس، سی تی اسکن، سونوگرافی، MRI و غیره.
فن آوری سیستمهای تصویربرداری تشخیصی پزشکی مانند اسکنرهای اشعه ایکس و سی تی اسکن طی چند سال گذشته به طور مداوم در حال تغییر و تکامل بودهاند و به بهبود فرآیند تشخیص پزشکی کمک شایانی میکنند.
اسکنرهای سی تی اسکن، برای کارکرد صحیحشان به پشتیبانی و عملکرد دقیق و کم سر و صدای برینگها متکی هستند.
تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از بلبرینگهای تأیید شده از سوی FDA (سازمان غذا و دارو) در دستگاههای پمپاژ خون و ابزارهای جراحی پیشرفته و حتی در تجهیزات نظارتی و تشخیصی استفاده میکنند. بلبرینگهای بکار رفته در صنعت پزشکی سایزهای بسیار مختلفی دارند از بلبرینگهای مینیاتوری گرفته تا بلبرینگهای عظیم الجثه بکار رفته در بدنه دستگاههای عکسبرداری. مشخصات کلی این بلبرینگها عبارتند از:
- قابلیت کار در سرعت بالا تا 500.000 دور در دقیقه
- کارکرد فوق العاده روان و آرام
- محفظه نگهدارنده با قابلیت تماس زاویهای
- دارای اتوکلاو و مقاوم در برابر خوردگی
- مواد تشکیل دهنده از جنس نقره ضد میکروب و سرامیک
- همراه با روان کنندههای اختصاصی
یکی از حیاتی ترین کاربردهای بلبرینگها در دستگاههای پمپاژ خون است که باعث ایجاد ثبات در عملکرد حیاتی قلب طی جراحی قلب میشوند. دستگاههای پمپاژ خون جدید نسبت به دستگاههای معمولی فشار کمتری به ریه و قلب بیمار وارد میکنند. زندگی بیماران جراحی شده و قربانیان تصادفات و حتی بیماران مبتلا به کرونا در این روزها وابسته به دستگاههای القای تنفس ثابت و سیار است. تجهیزات پیشرفته پزشکی امروزی کاملاَ از داخل در برابر اکسیداسیون مقاوم هستند.
بعنوان مثال بلبرینگهای شعاعی مزایای اجرایی بسیاری را در دستگاههای اسکن فراهم میکنند، از جمله:
- سرعت چرخش بالاتر روتور اشعه ایکس که باعث کوتاهتر شدن مدت زمان تصویربرداری خواهد شد؛
- بهینه سازی لرزش و گرمایش و متعاقباَ وضوح اسکن بیشتر؛
- استحکام و قابلیت تکرارپذیری بیشتر برای بهینه سازی عملکرد دستگاه؛
- چرخش سطح بدون تماس برای به حداقل رساندن سایش و صدا حین تصویربرداری و در نتیجه افزایش کیفیت تصاویر؛
- بدون نیاز به روغن کاری؛
- کاهش قابل توجه اصطکاک و متعاقبا صرفه جویی در مصرف انرژی برای روشن کردن اسکنر.
این روزها پزشکان در سیستم بهداشت و درمان با استفاده از سی تی اسکن الگوهای خاصی را در ریه بیماران شناسایی میکنند که میتواند نقش بسزایی در تشخیص COVID-19 (ویروس کرونا -19) ایفا کند. با کمک به بخش درمان و صنعت پزشکی امیدواریم بتوانیم این مشکل را هرچه سریعتر پشت سر بگذاریم.
برای هرچه کمتر کردن بار زحمات تلاشگران این صنعت خواهشمندیم نکات و الزامات بهداشتی را رعایت کنید تا همیشه سالم و تندرست باشید.